Bedrijf
Hoe een passie een traditie werd.
Didier Denolf, zoon en schoonbroer Dirk bouwen al jaren voort op een rijke traditie begonnen door Michel Denolf in 1963.
Dezelfde waarden van toen gelden nog steeds, meubels moeten generaties lang meegaan en moeten vervaardigd worden met oog voor detail en een diepgaande kennis van de technieken van de ambacht.
Met die visie van Michel Denolf in gedachte, staat het team dag na dag garant voor het ontwerpen van meubels die zowel passie als traditie uitstralen.
Ambacht en kwaliteit.
In een wereld waarin kunststof de norm is, moet men kwaliteit naar waarde kunnen schatten.
Daarom blijft bij Michel Denolf de ambacht van de meubelmakerij centraal staan. Niet enkel een nadruk op afwerking, maar een zorgvuldige materiaalkeuze speelt hierbij een rol.
De laatste jaren worden steeds vaker meubels uit minderwaardige houtsoorten geproduceerd en aangeboden op onze markten als eiken soorten. Ook leder probeert men al tientallen jaren na te bootsen. Toch is men er nooit in geslaagd de robuuste kwaliteit van het authentieke materiaal te evenaren.
Met meubels uit leder, marmer, brons en Franse eik haal je nog steeds het meest duurzame wat de natuur te bieden heeft in huis.
Materialen worden door ons zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en met passie vervaardigd in ons atelier in Eernegem.
Elk element van de productie gebeurt ook op Belgische bodem. Meubels van Michel Denolf zijn lokaal vervaardigd met een kennis die 3 generaties overbrugt.
Franse Eik
Massieve Franse eik heeft een reputatie even sterk als haar stronken. In de meubelwereld geldt ze immers als de meest kwalitatieve onder alle loofhoutsoorten.
Vaste knopen, minieme afwijkingen in het oppervlak en scheurtjes worden beschouwd als decoratieve elementen. Binnen eenzelfde stam of plank vallen ook steeds verschillen te ontwaren in kleur en structuur. Dit geeft elk meubel uit Franse eik een uniek en elegant karakter.
Onderhoud
Hout blijft leven. Zelfs na de bewerking ervan tot meubel.
Een aantal zaken neemt u daarom best in acht wanneer u een eiken meubel in huis haalt.
- Centrale of continue verwarming kan het hout uitdrogen en krimp veroorzaken.
- Een te hoge luchtvochtigheid kan dan weer uitzetting van het hout tot gevolg hebben. Om dit te voorkomen, houdt u de luchtvochtigheid best tussen de 50 en 60 %. Tip: Kamerplanten, waterverstuivers of bakjes gevuld met water op de radiator helpen het kamerklimaat gezond te houden om de goede staat van uw meubelen te bewaren.
- Breng geen warme of metalen voorwerpen in rechtstreeks contact met het meubel. Gebruik onderleggers.
- Verwijder water of vlekken meteen met een doek. Let op voor vazen gevuld met water. Vanwege condens kunnen na enkele dagen kringen in het dressoir of het tafelblad optreden. Die zijn moeilijk te verwijderen.